Регистрация на “Сряда 7” в Общинската избирателна комисия в Хасково.

7

“Сряда 7” се регистрира днес в Общинската избирателна комисия в Хасково. Съюзът между партия “Зелените” и ЕНП залага на гражданската квота, ще участва във вота в областния град само с листа за общински съветници. Документите в ОИК днес внесе Свилен Овчаров, председател на Контролния съвет на Зелените.

“Коалицията се роди на редовните срещи всяка сряда в седем часа в Хасково, откъдето дойде и името. На тези дискусии будни хора с гражданска позиция обсъждат градоустройствените решения в Хасково, пилеенето на обществени средства от кмета, всякакви обществени проблеми”, обясни Свилен Овчаров.

“На първо място ние ще се борим за незабавно стимулиране на велосипедния транспорт в града – Хасково няма велоалеи, каквато е тенденцията в европейските градове. На всичко отгоре дори със специална заповед е забранено движението на велосипеди в центъра. Ще настояваме за повече зеленина в града, повече паркове и градинки”, каза още Овчаров.

Той допълни, че в листата на коалицията са хора с доказана професионална биография, твърда гражданска позиция, незамесени в далаверите на местната власт. “На първо място в листата е Росен Пеянков, IT-специалист. На второ Драгомир Андонов, ландшафтен архитект, реализирал много проекти и познато име в цялата страна. Трети е Тео Батуров. На по-късен етап може да издигнем и кандидати за кметове на села”, допълни Овчаров

8