Сряда 7 подари книжки с приказки на болни деца

 

50 книжки от 11-годишната авторка Нели Делева от Хасково подари днес коалиция Сряда 7 за болните деца в Детско отделение на Хасковската болница. Да занесат дарението в лечебното заведение пристигнаха водачът на листата Росен Пеянков, Драгомир Андонов и Кремена Ганчева. “Светът на мравките”, първа книжка на петокласничката от училище “Христо Смирненски”, бе приета с благодарност от шефа на отделението д-р Атанас Паунов.

Според редица експерти хоспитализираните деца се чувстват по-спокойни в болницата с помощта на приказките, музикалните игри, театралните постановки и честването на празниците. Потапянето в света на приказките и забавленията помага на малките пациенти и на техните родители да приемат по-леко престоя и лечението.

„Светът на мравките“ е приказка, съчинена от самата Нели и с илюстрации, нарисувани от нея. В началото на октомври малката авторка на приказки проведе благотворителна продажба на книжката си в книжарница “Приятели”, като част от събраните средства са предвидени за дарение за Вангел Христов, който е със заболяването на Бехтерев и от години сам се грижи за дъщеря си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.