Драгомир Андонов: Сегашното статукво на общински съвет и общинска администрация под диктат е унизително старомоднo

da

Светът се променя, България също. Все повече хора разбират, че да си европеец значи да си свободен, отговорен и почтен. Всеки прави своя избор. Аз съм от Сряда 7. Почтеност в бизнеса и живота е водещо условие за моето отношение и приятелство към хората от нашия град.

Драгомир Андонов, ландшафтен архитект, завършил ВЛТУ, София. През 1990 год. oсновава “АРЕА” ООД. Заслужил професионално признание с множество успешно изпълнени проекти в страната и чужбина. Оставил личния си почерк като дизайнер на детските площадки в парковото изкуство.

ПРАВОТО Е НА СТРАНАТА НА БДЯЩИТЕ, НЕ НА СПЯЩИТЕ.

С това мото в началото на годината с група приятели започнах работа по инициирането и създаването на нов политически проект в Хасково. Поканихме на разговори и обсъждане на проблемите в града известни със своята будна гражданска позиция хора, доказани професионалисти, архитекти, инженери, лекари, педагози, юристи, икономисти. Всички бяхме обединени от идеята да работим в посока – нов кмет, общински съвет съставен от компетентни и достойни хора и общинска администрация, в която да работят специалисти без да е необходимо да се превръщат в лакеи и номенклатурчици.

Градът си е зелен и благоустроен не от днес или от вчера. Хасково е такъв благодарение на труда и усилията на предишните поколения, не само на едно управление и е нелепо то да си присвоява заслугата. Към днешна дата се анонсират много проекти, за които всъщност липсва финансиране. Големи инфраструктурни проекти, от които зависи качеството на живот, чакат релизация. Допотопни тролеи пъплят из града като слонове и по-скоро пречат на трафика. Течове заливат улиците. Официално – 50% от питейната вода отива директно в шахтите. Градът е тягостен и неспокоен. Хората са с все по-недостатъчни за живот доходи. Разединени сме като в окопна война.

Ние сме новия политически субект в града и ще променим статуквото.

Сега сме в предизборна кампания, така както започнахме с мисълта, че

на дълъг път се тръгва с малки крачки

Общински съвет от модерно мислещи хора и доказали себе професионалисти няма да допусне своеволия от бъдещия кмет, независимо кой ще е той. Досегашното статукво на общински съвет и общинска администрация под диктат е унизително старомоднo.

Ще работя за управление на града, в което не личните връзки печелят обществени поръчки. Да спре пилеенето на обществени пари за проекти със съмнителна художественна, естетична и архитектурна стойност. Ще подкрепям управление, което се допитва да гражданите, предлага дългосрочни переспективи за растеж на икономиката на града и по-добър живот на хората.

В нашия град има много достойни и подготвени хора. Готов съм да работя с тях, независимо от етнически, религиозни или каквито и да е други различия – за модерно Хасково, за просперитета на града и хората в него.

Драго Андонов, кандидат за общински съветник от листата на местна коалиция Сряда 7.

Гласувайте за нас с номер 1 в бюлетината за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление