Време е Георги Иванов да пусне Хасково

r1

Помните ли знаменитото изказване на народния трибун дядо Петко Рачов Славейков в Народното събрание по адрес на Русия и нейната агресивна политика към България?

„Не ти щем ни меда, ни жилото!”

Същото можем да кажем и на кандидата за пети кметски мандат Георги Иванов – „Време е да пуснеш Хасково! Не ти щем ни меда, ни жилото!”. Време е „фамилията”, както я нарича сам той, да отслаби желязната си хватка и да освободи хората да дишат спокойно, а фирмите да работят нормално, да откриват работни места и да създават продукт.

Защото едва ли има нормален човек в Хасково, който да не знае, че се толерират едни и същи фирми – на „фамилията” и на близки и подставени лица, които поглъщат всички ресурси на общината. И то до степен общината да редуцира до минимум социалните си задължения, да осъди на смърт най-бедните и беззащитни хасковлии (случаят със Социалния патронаж), да натовари младите семейства с високи такси за детска градина и още, и още…

И да има наглостта да заяви в очите на протестиращите майки:

„Като не ви харесва, направете си детска градина”.

Или пък на тези, които не харесват налагания от него вкус с никнещите чудатости в центъра на града:

„Който вика „Уууу”, ще пасе кравите в центъра!”

Сталин си имаше подръка Сибир, Георги Иванов си има крави. Въпрос на мащаб.

С какви очи кандидатът за пети мандат се изправи пред старците от Дома в Кенана, за да ги плаши с бежанците? Паметливите помнят, че през февруари миналата година трима възрастни издъхнаха в леглата си, задушени в пожар, защото общината е спестила 11 000 лева за пожароизвестителна техника, въпреки предписанията на пожарната. С какви очи?

Какво се вижда от непристъпния за хората кметски кабинет? Същото, което виждаме ние, обикновените граждани ли? Кметските очи виждат, че Хасково е от „малкото останали анклави, още непревзети от #Кой, от Лафка и котараците” (цитат от негово предизборно интервю). Нормалният човек обаче вижда, че в Хасково Лафките са на всеки ъгъл.

Едно и също Хасково ли виждаме, или някой ни прави на пълни будали?

Диктаторското управление на Хасково обаче е към своя край. На тези, които все още се страхуват да изразят мнението си, искам да кажа: Нямате представа колко много хора, включително и от бизнеса, вече са твърдо решени да сложат край на феодалната приказка „Хасково“. Защото където и в страната да стане дума за кметове феодали, навсякъде се сещат първо за Хасково. Знам, че тук освен граждани има и поданици, но съм уверен, че свободните хора са повече.

Това е гаранция, че на 25 октомври Георги Иванов и фамилия ще пуснат Хасково.

А силното присъствие на Сряда 7 в Общинския съвет е гаранция, че на нещата ще се гледа с очите на обикновения човек, а не през погледа на бъдещия кмет, който и да е той.

Росен Пеянков, водач на листата на коалиция Сряда 7

№1 в бюлетината за общински съветници

Купуването и продаването на гласове е престъпление!