Коалиция Сряда7 обяви подкрепата си за кандидата на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов

db1Коалиция Сряда7 обяви подкрепата си за кандидата на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов. Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на коалицията Росен Пеянков. По думите му след продължителни разговори с Беливанов и местната структура на ГЕРБ са стигнали до много допирни точки. Основното е, че Хасково се нуждае от нов, честен и открит начин на управление. Убедихме се, че Добри Беливанов може да гарантира това, заяви Пеянков.

Кандидатът за кмет благодари за подкрепата и уточни, че са взели много от идеите на Сряда7, за да ги включат в програмата си за управление.

Областният лидер на ГЕРБ Делян Добррев също благодари за подкрепата. “За нас тя е много важна, защото в листата са включени познати и уважавани хора в града.Необходимо ни е такова обединение, защото това е начинът да се преборим с феодализма в Хасково. Създаденото през последните 16 години раково образувание в града е трудно да се отстрани по друг начин”, допълни Добрев.

db2Вторият в листата на Сряда7 – Драгомир Андонов, обясни, че през последните 25 години е бил един от симпатизантите на дясната идея в Хасково. “Но миналата година тя беше узурпирана от един твърде подозрителен проект”. По думите на Андонов гражданската листа на Сряда7, подкрепена от ЕНП и Зелените, е съставена от хора, които досега са изразявали позиция по площади и на протести. Оттук нататък обаче прекрачват в политиката.

Водачът на листата Росен Пеянков представи с по няколко думи първите трима. “Драгомир Андонов е един от доайените на ландшафтната архитектура не само в Хасково, но и в страната. Той е представител на честния и почтен бизнес, далеч от корупционни схеми и обществени поръчки. Познат е на много хора в Хасково като достоен и честен човек. Теодор Батуров има две висши образования – по топлотехника и по музика. Стипендиант на Милчо Левиев.

Пеянков завърши със себе си: “Нашата фирма ЕСКОМ е сред тези, които осигуряват много работни места в града. И то предимно за хора с добро образование. Занимаваме се с доставка на интернет и кабелна телевизия, имаме електронни медии, разработваме софтуер”.

Сряда7 призовава всички демократично мислещи хора в Хасково да подкрепят Добри Беливанов. От коалицията заявиха още, че градът трябва да се освободи от страха. Членовете на листата на „Сряда 7“ признаха, че са използвани заплахи срещу кандидати в тяхната листа.